تفاوت خطوط پیامکی عمومی و اختصاصی چیست؟


تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی پیامکی نقش کلیدی در انتخاب استراتژی بازاریابی پیامکی دارد. خطوط پیامکی به دو نوع عمومی و اختصاصی تقسیم می‌شوند که هر یک ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاص خود را دارند. خط عمومی میان چند کاربر مشترک است، در حالی که خطوط اختصاصی به صورت انحصاری برای یک کاربر یا کسب‌وکار تعریف می‌شوند. برای بررسی دقیق‌تر این ویژگی‌ها و انتخاب بهترین خط پیامکی برای کسب‌وکار، توصیه می‌کنیم مقالۀ پیش رو را مطالعه کنید. تفاوت‌های اصلی این خطوط شامل مواردی مانند مالکیت، برندینگ، قابلیت ارسال و دریافت پیام، و هزینه است.

1. خطوط پیامکی عمومی چیست؟

خطوط عمومی همان خطوطی هستند که به صورت اشتراکی در اختیار کاربران قرار می‌گیرند. این خطوط به دلیل استفادۀ همزمان چند کاربر امکان دریافت پاسخ از مخاطب را ندارند. با توجه به ماهیت اشتراکی این خطوط، ممکن است پیامک ارسالی شما از طریق خطوط عمومی، با پیامک سایر کسب‌وکارهایی که از همان خط عمومی برای ارسال پیامک استفاده کرده‌اند، در تلفن همراه برخی مخاطبان در یک صفحه و یک‌جا قرار بگیرد. این مورد یک مسئلۀ مهم در تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی به شمار می‌رود.

اپراتورهای 1000، 2000، 50001، 21000 و 50009 خطوط عمومی را ارائه می‌کنند، که می‌توانید با توجه به ویژگی‌های مدنظر خود برای ارسال پیامک، اپراتور مناسب را انتخاب کنید.

انواع خطوط پیامکی عمومی

خطوط عمومی، هم به صورت تبلیغاتی و هم به صورت خدماتی ارائه می‌شوند. بنابراین می‌توانید بر اساس نوع پیامک‌هایی که قصد ارسال آن‌ها را دارید، نوع خط عمومی مورد نظر خود را انتخاب کنید. انواع خطوط پیامکی عمومی عبارت‌اند از:

1. خط عمومی تبلیغاتی

می‌توانید با استفاده از این خطوط، ارسال پیامک انبوه تبلیغاتی را انجام دهید. توجه داشته باشید که هنگام استفاده از این خطوط، به بلک لیست مخابرات دسترسی ندارید. توجه داشته باشید که امکان ارسال لینک از خطوط عمومی وجود ندارد، که می‌تواند یک مورد مهم در تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی تبلیغاتی به حساب بیاید.

تفاوت خطوط عمومی و اختصاصیتفاوت خطوط عمومی و اختصاصی

2. خطوط عمومی خدماتی تبلیغاتی

ممکن است در برخی مواقع خاص، بعضی از اپراتورها یک خط عمومی خدماتی تبلیغاتی را در اختیار ارائه‌دهندگان پنل اس ام اس قرار دهند که کاربران پنل اس ام اس بتوانند پیامک‌های تبلیغاتی خود را در یک بازۀ زمانی خاص برای بلک لیست هم ارسال کنند. در واقع ویژگی این خطوط، ترکیبی از برخی ویژگی‌های خطوط عمومی، تبلیغاتی و خدماتی است!

3. خط خدماتی اشتراکی

با استفاده از خط خدماتی اشتراکی می‌توانید پیامک‌های خود را از طریق وب‌سرویس پیامکی و به روش پیامک پترن ارسال کنید. در این حالت، همچنان از یک خط عمومی استفاده می‌کنید که کاربران پنل‌های دیگر هم به آن دسترسی دارند، اما می‌توانید پیامک‌های خدماتی و اطلاع‌رسانی خود را به صورت خودکار، با اتصال به افزونه‌های پیامکی و با استفاده از وب‌سرویس، به همۀ مشتریان، حتی بلک لیست هم ارسال کنید.

ارسال پیامک خدماتی از طریق وب‌سرویس خدماتی اشتراکی بلافاصله بعد از خرید پنل، یک نکتۀ مهم در تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی به شمار می‌رود.

به تصویر زیر توجه کنید:

ارسال پیامک از وب‌سرویس خدماتی اشتراکیارسال پیامک از وب‌سرویس خدماتی اشتراکی

در این تصویر، می‌بینیم که پیامک‌های خدماتی از 3 وب‌سایت مختلف توسط یک اپراتور ارسال شده است. در صورتی که از خط خدماتی اشتراکی برای ارسال پیامک‌های کسب‌وکارتان استفاده کنید، ممکن است اس ام اس ارسالی شما در تلفن همراه برخی از مشتریان که قبلاً هم از همان خط عمومی پیامی دریافت کرده‌اند، به این شکل دریافت شود.

خدماتی بودن این گروه از خطوط پیامکی عمومی، به این معناست که اجازۀ ارسال اس ام اس تبلیغاتی از طریق این خطوط را ندارید.

مزایا و معایب خطوط عمومی

همان‌طور که اشاره کردیم، امکان دریافت پاسخ در خطوط عمومی پیامکی وجود ندارد و همین موضوع هم مهم‌ترین تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی است. در ادامه، به مهم‌ترین مزایا و معایب این خطوط پیامکی اشاره می‌کنیم:

مزایای خطوط پیامکی عمومی

  • ارسال پیامک هنگام اختلال خطوط اختصاصی
  • امکان استفاده از تمام امکانات پنل پیامکی (به غیر از ماژول‌های وابسته به پاسخ مخاطب)
  • ارسال پیامک تبلیغاتی
  • امکان ارسال انواع پیامک اطلاع‌رسانی
  • ارسال به بانک شماره تلفن جامع پنل و ارسال از طریق دفترچه تلفن خود کسب‌وکار
  • پیامک BTS و پیامک LBS
  • زمان فعال‌سازی کوتاه‌تر نسبت به خطوط اختصاصی
  • امکان ارسال آنی پیامک خدماتی بعد از خرید پنل با استفاده از وب‌سرویس خدماتی اشتراکی

معایب خطوط پیامکی عمومی

  • عدم دریافت پاسخ
  • غیرممکن بودن ارسال لینک
  • سرعت ارسال کندتر نسبت به خطوط اختصاصی
  • عدم امکان انتخاب شمارۀ خط عمومی/ فقط امکان انتخاب اپراتور یا سرشماره وجود دارد.

2. خطوط پیامکی اختصاصی چیست؟

هنگام خرید پنل، یک خط پیامکی نیز در اختیار شما قرار می‌گیرد که این خط به صورت اختصاصی در اختیار پنل اس ام اس کسب‌وکار شماست. خط اختصاصی به نام مالک پنل ثبت شده و نمی‌توان در هیچ پنل دیگری از طریق این خط پیامک فرستاد. اپراتورهای 1000، 2000، 3000، 50001، 50004، 021، 21000، 9000 و… خط اختصاصی پنل ملی پیامک را ارائه می‌دهند. استفاده از تمام ماژول‌های موجود در پنل اس ام اس که نیازمند دریافت پاسخ از سمت مخاطبان هستند، مانند کدخوان، تحلیلگر، نظرسنجی پیامکی، شماره‌دهی، منشی هوشمند و… فقط با خط اختصاصی امکان‌پذیر است.

انواع خطوط پیامکی اختصاصی

می‌توانید خط پیامکی اختصاصی پنل اس ام اس خود را به دو صورت دریافت کنید تا پیامک‌های مورد نظر در کسب‌وکارتان را با موفقیت به دست مخاطبان هدف خود برسانید:

آموزش سئو و بهینه‌سازی حرفه‌ای سایتآموزش سئو و بهینه‌سازی حرفه‌ای سایتحتما بخوانید: آموزش سئو و بهینه‌سازی حرفه‌ای سایت

1. خطوط اختصاصی تبلیغاتی

خط اختصاصی‌ای که زمان خرید پنل در اختیار شما قرار می‌گیرد، به صورت پیش‌فرض تبلیغاتی است. با خطوط اختصاصی تبلیغاتی می‌توانید همۀ پیام‌های تبلیغاتی کسب‌وکار خود را برای مخاطبان خود بفرستید، پاسخ‌های آن‌ها را دریافت کنید یا پیامک‌های اطلاع‌رسانی را نیز برای افراد ارسال کنید. با این حال، امکان ارسال پیامک به لیست سیاه مخابرات، یعنی افرادی که با شکایت از پیامک تبلیغاتی یا هر روش دیگری، دریافت اس ام اس تبلیغاتی در موبایل خود را مسدود کرده‌اند را ندارید. بنابراین استفاده از این گروه از خطوط پیامکی برای ارسال اس ام اس‌هایی که باید به همۀ مشتریان برسند، مناسب نیست.

2. خط اختصاصی خدماتی

اگر می‌خواهید پیام‌های اطلاع‌رسانی کسب‌وکار خود را طوری از طریق خط اختصاصی پنل‌تان ارسال کنید که به دست تمام مشتریان، حتی بلک لیست مخابرات هم برسند، نیاز به یک خط اختصاصی خدماتی دارید. در این شرایط تبدیل خط تبلیغاتی به خدماتی را انجام می‌دهید و به همین ترتیب، می‌توانید از مزایای یک خط اختصاصی خدماتی بهره‌مند شوید. به این طریق، می‌توانید پیامک‌های خدماتی مختلف مانند پیامک کد تایید، اطلاع‌رسانی وضعیت سفارش و… را از سرشمارۀ اختصاصی پنل خود، برای همۀ مشتریان ارسال کنید.

توجه داشته باشید که خدماتی کردن خطوط فرآیندی زمان‌بر است.

ارسال هرگونه پیامک با محتوای تبلیغاتی از طریق خطوط خدماتی ممنوع است.

مزایا و معایب خطوط اختصاصی

خطوط پیامکی اختصاصی هم نکات منفی و مثبتی دارند که بهتر است پیش از استفاده از آن‌ها با این نکات آشنایی داشته باشید تا بتوانید شناخت بیشتری نسبت به تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی به دست بیاورید. در ادامه به مهم‌ترین مزایا و معایب خطوط اختصاصی اشاره می‌کنیم:

مزایای خطوط پیامکی اختصاصی

  • امکان استفاده از امکانات پنل پیامکی، حتی دریافت پاسخ
  • ارسال لینک در پیامک
  • امکان تبدیل خط تبلیغاتی اختصاصی به خدماتی اختصاصی
  • ارسال پیام‌های تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی
  • استفاده از بانک شماره تلفن جامع پنل و بانک تلفن اختصاصی هر کسب‌وکار برای ارسال اس ام اس
  • ارسال BTS و LBS
  • امکان انتخاب شمارۀ خط اختصاصی
  • سرعت بیشتر در ارسال پیامک نسبت به خطوط عمومی
  • امکان ثبت شماره به نام مالک پنل

معایب خطوط پیامکی اختصاصی

  • زمان فعال‌سازی طولانی‌تر نسبت به خطوط عمومی
  • طولانی بودن فرآیند تبدیل خطوط تبلیغاتی به خدماتی
  • غیرممکن بودن ارسال آنی پیامک خدماتی در ابتدای خرید پنل

تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی پیامکی

انتخاب یک خط پیامکی مناسب برای راه‌اندازی کمپین‌های بازاریابی پیامکی موفق یا حتی ارسال پیامک‌های اطلاع‌رسانی مختلف به مخاطبان و مشتریان کسب‌وکار از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل هم بهتر است نگاه دقیق‌تری به تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی بیندازیم تا انتخاب آسان‌تر و مناسب‌تری را داشته باشید:

ویژگی خط عمومی خط اختصاصی
امکان انتخاب شمارۀ خط پیامکی ندارد دارد
دریافت پاسخ ندارد دارد
دسترسی به امکانات پنل همۀ امکانات (بر اساس اپراتور) به جز ماژول‌های وابسته به پاسخ مخاطبان همۀ امکانات (بر اساس اپراتور)
ارسال لینک در پیامک ندارد دارد
ارسال به بلک لیست دارد (خطوط خدماتی) دارد (خطوط خدماتی)
سرعت ارسال پیامک انبوه پایین‌تر از خطوط اختصاصی با توجه به ترافیک بالای خط بالا
ثبت شماره به نام مالک پنل ندارد دارد
زمان مورد نیاز برای ارسال پیامک خدماتی بعد از خرید پنل فوری (با وب‌سرویس خدماتی اشتراکی) با توجه به زمان‌بر بودن تبدیل خط تبلیغاتی به خدماتی، دو الی شش ماه زمان نیاز دارد.
قیمت ارسال هر پیامک یکسان با خطوط اختصاصی یکسان با خطوط عمومی

تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی از نظر قیمت

قیمت ارسال هر اس ام اس به عمومی یا اختصاصی بودن خطوط وابسته نیست و ارسال از هر دو این خطوط با قیمت یکسان انجام می‌شود. به صورت کلی، مواردی مانند نوع پنل، نوع اپراتور، تعداد کاراکتر پیامک، زبان پیامک و اپراتور سیم‌کارت گیرندۀ پیامک (همراه اول، ایرانسل، رایتل) در قیمت ارسال هر پیامک تاثیرگذارند.

بنابراین، برای مثال، قیمت ارسال یک پیامک با 50 کاراکتر به زبان فارسی به گیرنده‌ای با سیم‌کارت همراه اول، از پنل اقتصادی با اپراتور 1000، در خط عمومی و اختصاصی یکسان خواهد بود.

تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی از نظر امکانات و کارایی

میزان کارایی و استفاده از امکانات پنل اس ام اس در خطوط اختصاصی و عمومی، به نوع پنل خریداری شده، تبلیغاتی یا خدماتی بودن خط و اپراتور وابسته است. با این وجود، همان‌طور که در جدول بالا و در بخش مزایا و معایب خطوط مطرح شد، چند استثنا وجود دارد:

  1. خطوط عمومی، فارغ از نوع اپراتور، اجازۀ ارسال لینک در متن اس ام اس را نمی‌دهند. بنابراین اگر قصد ارسال لینک را دارید، از خطوط اختصاصی استفاده کنید.
  2. با توجه به این که یک خط عمومی در اختیار چندین پنل قرار دارد، ترافیک ارسال پیامک در این خطوط بالاتر از خطوط اختصاصی است. بنابراین، طبیعی‌ست که سرعت ارسال پیامک از طریق خطوط عمومی، کمی کندتر از خطوط اختصاصی باشد.
  3. این موضوع که خطوط عمومی در پنل‌های متعددی در دسترس هستند، باعث شده تا امکان دریافت پاسخ پیام در این خطوط وجود نداشته باشد. از همین رو، استفاده از هر یک از امکانات پنل اس ام اس که وابسته به دریافت پاسخ هستند، فقط از طریق خطوط تبلیغاتی و خدماتی اختصاصی امکان‌پذیر است.

تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی از لحاظ کاراییتفاوت خطوط عمومی و اختصاصی از لحاظ کارایی

چه زمانی از خطوط عمومی استفاده کنیم؟

چه زمانی و در چه شرایطی خرید خط پیامکی عمومی برای پنل اس ام اس کسب‌وکار من مناسب است؟ در ادامه، به دلایلی اشاره می‌کنیم که استفاده از خطوط عمومی را به یک گزینۀ مناسب برای کسب‌وکار شما تبدیل می‌کنند:

1. فوریت در آغاز ارسال پیامک انبوه

یکی از مهم‌ترین موارد تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی، سرعت بالا در فعال‌سازی خطوط عمومی نسبت به خطوط اختصاصی است. بنابراین، اگر به هر دلیلی این موضوع که هر چه سریع‌تر پیامک‌های خود را ارسال کنید برای شما در اولویت است، می‌توانید به سراغ استفاده از خطوط عمومی بروید.

2. فوریت در ارسال پیامک‌های خدماتی

اگر به تازگی پنل اس ام اس کسب‌وکار خود را تهیه کرده‌اید و باید ارسال پیامک‌های خدماتی مانند پیامک رمز یکبار مصرف ورود به سایت و… را زودتر شروع کنید، می‌توانید به سراغ استفاده از خطوط خدماتی اشتراکی و ارسال از طریق وب‌سرویس پیامکی بروید. چرا که فرآیند تبدیل خط تبلیغاتی اختصاصی به خدماتی با توجه به نوع اپراتور، می‌تواند از 2 تا 6 ماه زمان ببرد.

3. بروز اختلال در خط اختصاصی

در صورتی که به هر دلیلی خط اختصاصی شما برای مدت کوتاهی دچار اختلال شده و باید حتماً در همان بازۀ زمانی پیامک خاصی را برای مشتریان خود ارسال کنید، به سراغ ارسال از طریق خطوط پیامکی عمومی بروید.

چه زمانی از خطوط پیامکی عمومی استفاده کنیم؟چه زمانی از خطوط پیامکی عمومی استفاده کنیم؟

چه زمانی از خطوط اختصاصی استفاده کنیم؟

ممکن است با توجه بررسی تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی، احساس کنید که استفاده از خط اختصاصی برای پنل اس ام اس کسب‌وکارتان مناسب است، اما هنوز از این موضوع اطمینان پیدا نکرده باشید. در این بخش، به مواردی اشاره می‌کنیم که خط اختصاصی را به یک انتخاب درست برای پنل اس ام اس شما تبدیل می‌کنند:

تحلیل و بررسی کامل دستگاه پنل اس ام اس + مزایا و معایبتحلیل و بررسی کامل دستگاه پنل اس ام اس + مزایا و معایبحتما بخوانید: تحلیل و بررسی کامل دستگاه پنل اس ام اس + مزایا و معایب

1. اهمیت ارسال از یک شمارۀ مخصوص کسب‌وکار؛ اصلی‌ترین تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی

اگر ترجیح می‌دهید که شمارۀ مخصوص کسب‌وکار خودتان را داشته باشید و به مرور زمان، افراد با دیدن شماره متوجه شوند که پیامک از برند شما ارسال شده و همچنین، همۀ پیامک‌های ارسالی شما برای مخاطبان در یک صفحه اختصاصی نمایش داده شوند، به سراغ خط اختصاصی بروید.

2. ارسال با نام تجاری برند

در صورتی که می‌خواهید مانند کسب‌وکارهای بزرگ، از امکان ارسال پیامک با نام تجاری برند خود استفاده کنید، از خط اختصاصی استفاده کنید.

ارسال پیامک با نام تجاری از طریق خط اختصاصیارسال پیامک با نام تجاری از طریق خط اختصاصی

3. ضرورت دریافت پاسخ مخاطبان؛ نکتۀ مهم تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی

ممکن است کسب‌وکار شما به طور کلی به شکلی باشد که نیاز به دریافت پیام‌های مشتریان در پاسخ به پیامک خود داشته باشید، یا پیش‌بینی کنید که می‌خواهید در آینده به سراغ ارسال نظرسنجی پیامکی، استفاده از ماژول تحلیلگر در پنل یا منشی پیامکی و منشی هوشمند و… بروید. در این شرایط، پیامک‌های خود را با خط اختصاصی ارسال کنید که برای دریافت پاسخ پیامک و استفاده از این ماژول‌ها به مشکلی برنخورید.

برای مثال، اگر پنل اس ام اس را برای یک کلینیک زیبایی خریداری کرده‌اید و می‌خواهید مشتریان بتوانند با ارسال یک عدد خاص، نوبتی برای مراجعه به کلینیک دریافت کنند، نیاز به ماژول شماره‌دهی پنل اس ام اس دارید. با توجه به لزوم دریافت پیامک از سمت مشتریان، برای استفاده از این قابلیت، به خط اختصاصی احتیاج دارید.

4. ارسال لینک در پیامک

اگر احتمال می‌دهید در آینده به ارسال لینک‌های مختلف مانند لینک کمپین یا لینک‌های ارتباطی در متن اس ام اس‌های انبوه خود نیاز دارید، خط اختصاصی برای شما مناسب خواهد بود. البته توجه داشته باشید که خط اختصاصی مورد نظر خود را از اپراتوری خریداری کنید که امکان درج لینک در اس ام اس را فراهم می‌کنند. برای اطلاع از این اپراتورها، اطلاعیه‌های صفحۀ نخست پنل پیامکی خود را مطالعه کنید.

چه زمانی از خطوط پیامکی اختصاصی استفاده کنیم؟چه زمانی از خطوط پیامکی اختصاصی استفاده کنیم؟

راهنمای انتخاب خطوط پیامکی مناسب

اپراتورهای ارائه‌دهندۀ خطوط پیامکی عمومی و اختصاصی، هر یک ویژگی‌های مخصوص خود را دارند که در ارسال پیامک‌ها تاثیرگذارند. در واقع برای خرید یک خط پیامکی مناسب، تنها توجه به تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی کافی نیست. بلکه بهتر است ویژگی‌های هر اپراتور را نیز مورد توجه قرار دهید. می‌توانید تفاوت ویژگی‌های اپراتورهای مختلف را در جدول زیر مشاهده کنید:

معیار خط ثابت 1000 2000 3000 5000 9000 9999 998
ارسال لینک
(فقط خط اختصاصی)
× × × × ×
تبدیل به خط خدماتی
هزینۀ ارسال پیامک بالا مناسب بالا مناسب پایین مناسب بسیار پایین مناسب
انتخاب شمارۀ دلخواه
(فقط خط اختصاصی)
× × ×
نیاز به تمدید سالیانۀ خط × × × × × ×
ارسال به بلک لیست
(فقط از خطوط خدماتی)

بررسی تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی، اولین گام کمپین پیامکی موفق

بررسی دقیق تفاوت خطوط عمومی و اختصاصی و تصمیم‌گیری برای انتخاب بین خطوط پیامکی، اولین گام برای اجرای یک کمپین پیامکی موفق است. اگر به دنبال شروع آنی ارسال انبوه هستید، خطوط عمومی گزینه مناسبی هستند. اما در صورتی که به دنبال ایجاد یک تعامل بهتر با مشتریان و استفاده از تمام امکانات پنل پیامکی هستید، خطوط اختصاصی انتخاب بهتری خواهند بود. برای دریافت مشاورۀ خرید پنل پیامکی مناسب و خط مورد نظر خود می‌توانید از طریق شمارۀ 02163404 داخلی 1 با کارشناسان ملی پیامک ارتباط بگیرید و همچنین می‌توانید سوالات و نظرات خود را برای ما کامنت بگذارید.



منبع:https://www.melipayamak.com/blog/posts/what-are-public-and-private-messaging-lines/

,
Share:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها

    بایگانی‌ها