استعلام موجودی حساب بانکی | روش‌های آسان و سریع برای تمامی بانک‌ها


استعلام موجودی حساب بانکی دیگر نیازی به مراجعه حضوری به بانک ندارد. با استفاده از روش‌های آنلاین مانند اپلیکیشن‌های موبایلی، اینترنت بانک، کدهای دستوری USSD و دستگاه‌های خودپرداز ATM، می‌توانید به سادگی و در هر زمان و مکانی از مانده حساب خود مطلع شوید. این روش‌ها علاوه بر سرعت و سهولت، امکان دسترسی به سایر خدمات بانکی مانند پرداخت قبض، انتقال وجه و… را نیز فراهم می‌کنند. در این مقاله، به بررسی مزایای روش‌های آنلاین برای استعلام موجودی حساب می‌پردازیم.

معرفی روش‌های اعلام موجودی

یکی از آسان‌ترین روش‌هایی که موجودی حساب را در اختیار شما قرار می‌دهد، فعال‌سازی پیامک بانکی است. روشی که به شما کمک می‌کند تا هر لحظه و بعد از هر واریز و برداشت، از مانده حساب خود اطلاع داشته باشید.

می‌توانید هنگام افتتاح حساب پیامک‌ها را فعال کنید. در غیر این صورت می‌توانید با مطالعه مقاله فعال‌سازی پیامک بانکی، از همه روش‌های فعال‌سازی این اس ام اس‌ها اطلاع پیدا کنید.

به صورت کلی، راهکارهای مختلفی برای استعلام موجودی حساب هر بانک وجود دارد که به صورت حضوری و غیرحضوری امکان استعلام را فراهم می‌کنند. از جمله این روش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. استفاده از اپلیکیشن‌ها
  2. استفاده از اینترنت بانک
  3. شماره‌گیری کد دستوری
  4. استفاده از خودپرداز (ATM)
  5. تلفنبانک

1. استعلام موجودی حساب از طریق اپلیکیشن‌ها

برای استعلام موجودی حساب، می‌توانید از موبایل‌بانک‌های مخصوص هر بانک و همچنین برخی از دیگر اپلیکیشن‌های پرداخت آنلاین استفاده کنید. در صورتی که مایل به استفاده از موبایل بانک مخصوص حساب خود هستید، می‌توانید اپلیکیشن موبایل بانک را از سایت بانک مورد نظر خود، دانلود کنید و آن را فعال کنید. برای فعال‌سازی اپلیکیشن‌ اکثر بانک‌ها نیاز به مراجعه حضوری به یکی از شعب بانک مورد نظر دارید. می‌توانید هنگام مراجعه به بانک، نام کاربری و رمز عبور موبایل بانک خود را دریافت کنید.

همچنین می‌توانید استعلام موجودی حساب را از طریق سایر اپلیکیشن‌های پرداخت آنلاین نیز انجام دهید. برخی از اپلیکیشن‌هایی که امکان استعلام مانده حساب را در اختیار شما قرار می‌دهند عبارت‌اند از:

  • همراه کارت
  • 724
  • آپ
  • 780
  • تاپ
  • ایوا
  • سکه
  • بانکینو

توجه داشته باشید که برای استفاده از خدمات اینترنتی تمام بانک‌ها، به فعال‌سازی رمز پویا احتیاج دارید.

روش اطلاع از مانده حساب در اپلیکیشن‌های پرداخت آنلاین

به صورت کلی، هنگام ورود به هر اپلیکیشن برای انجام کارت به کارت، به احراز هویت در سامانه شاپرک نیاز دارید که با استفاده از کدهای CAPTCHA، کد ملی و شماره تلفن و کد تایید پیامکی انجام می‌شود. اما در صورتی که قصد استعلام موجودی را داشته باشید، می‌توانید این کار را بدون نیاز به احراز هویت در شاپرک انجام دهید. در هر اپلیکیشن، بخشی با عنوان «موجودی» یا «مانده حساب» وجود دارد که می‌توانید از این بخش، از مانده حساب خود اطلاع پیدا کنید.

برای استعلام موجودی حساب با استفاده از نرم‌افزارهای پرداخت آنلاین، به شماره کارت، تاریخ انقضا، CVV2 و رمز یکبار مصرف احتیاج دارید. در برخی از اپلیکیشن‌ها، باید کد ملی خود را نیز وارد کنید. روال کار در اپلیکیشن‌های بانکی مشابه یکدیگر است، اما برای شفافیت بیشتر، در ادامه به روش استعلام موجودی در دو نمونه از اپلیکیشن‌های بانکی اشاره می‌کنیم:

استعلام موجودی حساب از طریق اپلیکیشن تاپ

ابتدا اپلیکیشن تاپ را از طریق سایت تاپ یا بازار و مایکت و… دانلود کنید. برای استفاده از خدمات اپلیکیشن، باید شماره تماس خود را وارد کنید و منتظر دریافت کد فعالسازی یا همان کد تایید پیامکی بمانید.

استعلام موجودی حساب بانکی با اپلیکیشن تاپاستعلام موجودی حساب بانکی با اپلیکیشن تاپ

بعد از ورود کد فعالسازی، به صفحه اصلی اپلیکیشن انتقال داده می‌شوید. برای استعلام موجودی حساب، در این بخش «موجودی» را انتخاب کنید.

استعلام موجودی حساب بانکی با اپلیکیشن تاپاستعلام موجودی حساب بانکی با اپلیکیشن تاپ

در ادامه، شماره کارت، CVV2 و تاریخ انقضا را وارد کنید. سپس، روی «دریافت رمز پویا» کلیک کنید و بعد از دریافت پیامک OTP، رمز دوم یکبار مصرف را وارد کنید.

استعلام مانده حساب با اپلیکیشن تاپاستعلام مانده حساب با اپلیکیشن تاپ

سپس، باید کد ملی خود را وارد کنید.

استعلام مانده حساب با اپلیکیشن تاپ با استفاده از کد ملیاستعلام مانده حساب با اپلیکیشن تاپ با استفاده از کد ملی

بعد از وارد کردن کد ملی، در صورت صحت اطلاعات وارد شده، موجودی به شما نمایش داده می‌شود.

استعلام موجودی حساب از طریق اپلیکیشن همراه کارت

در مرحله اول، اپلیکیشن همراه کارت را از سایت همراه کارت، بازار، مایکت و… دانلود کنید. برای شروع، باید شماره موبایل خود را وارد کنید تا رمز یکبار مصرف برای شما از طریق پیامک ارسال شود و کد دریافت شده را وارد کنید.

پیامک انبوه چیست؟ + مزایا،‌ معایب و روش‌های ارسال آنپیامک انبوه چیست؟ + مزایا،‌ معایب و روش‌های ارسال آنحتما بخوانید: پیامک انبوه چیست؟ + مزایا،‌ معایب و روش‌های ارسال آن

استعلام مانده حساب با اپلیکیشن همراه کارتاستعلام مانده حساب با اپلیکیشن همراه کارت

در صفحه اصلی، ابتدا از بخش «افزودن کارت بانکی» اطلاعات کارت مورد نظر خود را وارد کنید.

افزودن کارت در اپلیکیشن همراه کارت برای استعلام موجودیافزودن کارت در اپلیکیشن همراه کارت برای استعلام موجودی

اطلاعات مورد نیاز برای افزودن کارت، شماره کارت و تاریخ انقضا هستند.

افزودن کارت در اپلیکیشن همراه کارت برای استعلام موجودیافزودن کارت در اپلیکیشن همراه کارت برای استعلام موجودی

بعد از اضافه کردن حداقل یک کارت، امکان استفاده از خدمات اپلیکیشن برای شما فراهم می‌شود. برای استعلام موجودی حساب بانکی، بخش «موجودی» را انتخاب کنید.

استعلام موجودی با اپلیکیشن همراه کارتاستعلام موجودی با اپلیکیشن همراه کارت

سپس، CVV2 را وارد کنید و «درخواست رمز پویا» را انتخاب کنید. بعد از دریافت پیامک، رمز دوم پویا را وارد کنید.

استعلام موجودی با اپلیکیشن همراه کارتاستعلام موجودی با اپلیکیشن همراه کارت

در صورتی که CVV2 و رمز وارد شده درست باشند، موجودی به شما نمایش داده می‌شود.

2. دریافت موجودی حساب از طریق اینترنت بانک

اگر برای استعلام موجودی حساب با موبایل به اپ‌ها دسترسی ندارید یا نمی‌خواهید سراغ کد دستوری بروید، می‌توانید از سایت‌های اختصاصی هر بانک استفاده کنید. برای دسترسی به اینترنت بانک، حتماً باید به بانک مورد نظرتان مراجعه کنید. فرم بانکداری اینترنتی را کامل کنید، رمز عبور و نام کاربری مختص خودتان را بگیرید و سپس وارد سایت شوید. تمام خدماتی که در موبایل بانک به آن دسترسی دارید، از طریق سایت هم امکان­‌پذیر است.

بهتر است برای حفظ امنیت حساب، پس از ورود به سایت یا حتی موبایل بانک، نام کاربری و رمز عبورتان را تغییر دهید.

3. استعلام موجودی حساب بانکی با استفاده از کد دستوری USSD

در صورتی که به اینترنت دسترسی ندارید، یا به هر دلیلی استفاده از کدهای USSD را ترجیح می‌دهید، می‌توانید از این طریق هم برای اطلاع از مانده حساب خود اقدام کنید. اکثر بانک‌ها کد دستوری مخصوصی برای انجام برخی از عملیات‌های بانکی دارند که استعلام موجودی نیز از طریق آن‌ها امکان‌پذیر است.

حتماً به این نکته توجه داشته باشید که باید کد دستوری را با همان سیم‌کارتی شماره‌گیری کنید که هنگام افتتاح حساب در بانک ثبت کرده‌اید.

در این قسمت، لیست کدهای دستوری بانک‌های مختلف برای استعلام موجودی حساب بانکی را مشاهده می‌کنید:

بانک کد دستوری
بانک پاسارگاد # 720 *
بانک مسکن (سه تراکنش آخر) # 737 *
بانک سپه # 765 *
بانک ملت # 712 *
بانک صادرات # 719 *

در حال حاضر، به غیر از موارد موجود در جدول بالا، سایر بانک‌ها کد دستوری برای استعلام موجودی ندارند و کدهای قبلی منقضی شده‌اند.

به صورت کلی، روال اطلاع از مانده حساب با استفاده از کد دستوری در اکثر بانک‌ها مشابه است، فقط باید کد USSD مربوط به بانک خود را شماره‌گیری کنید. در ادامه، برای نمونه، استعلام موجودی حساب بانک‌های ملت، پاسارگاد و مسکن را بررسی می‌کنیم:

استعلام موجودی حساب بانک ملت با کد دستوری

ابتدا کد دستوری #712* را با همان شماره‌ای که هنگام افتتاح حساب در بانک ملت ثبت کرده‌اید، شماره‌گیری کنید. در منوی باز شده، بخش «تنظیمات» را با شماره‌گیری عدد 4 انتخاب کنید و سپس «ثبت کارت» را بزنید.

راهنمای جامع ارسال پیامک کد تایید (OTP) و کاربرد آن در احراز هویتراهنمای جامع ارسال پیامک کد تایید (OTP) و کاربرد آن در احراز هویتحتما بخوانید: راهنمای جامع ارسال پیامک کد تایید (OTP) و کاربرد آن در احراز هویت

استعلام مانده حساب بانک ملت با استفاده از کد دستوریاستعلام مانده حساب بانک ملت با استفاده از کد دستوری

اطلاعات کارت ملت مورد نظر خود را وارد کنید تا در سامانه ثبت شود. سپس مجدداً کد #712* را شماره‌گیری کنید.

در این مرحله، «کارت ملت» را با شماره‌گیری عدد 1 انتخاب کنید و در منوی جدید، گزینه «موجودی» را انتخاب کنید.

سپس، گزینه «کارت» را با شماره‌گیری 2 انتخاب کرده و عدد گزینه مربوط به کارت مورد نظر خود را شماره‌گیری کنید. بعد از ورود اطلاعات مورد نیاز و رمز پویا، موجودی کارت به شما نمایش داده می‌شود.

استعلام مانده حساب بانک ملت با استفاده از کد دستوریاستعلام مانده حساب بانک ملت با استفاده از کد دستوری

اطلاع از مانده حساب بانک پاسارگاد با کد دستوری USSD

برای استعلام موجودی حساب بانک پاسارگاد، ابتدا کد دستوری #720* را شماره‌گیری کنید. در ادامه فرایند، به رمز پویا احتیاج دارید که می‌توانید در همین مرحله درخواست دریافت رمز پویا را ثبت کنید. به همین منظور، در منوی اول، گزینه «رمز پویا» را با شماره‌گیری عدد 5 انتخاب کنید. بعد از انتخاب کارت پاسارگاد مورد نظرتان، رمز پویا از طریق پیامک برای شما ارسال می‌شود.

استعلام موجودی حساب بانک پاسارگاد با استفاده از کد دستوریاستعلام موجودی حساب بانک پاسارگاد با استفاده از کد دستوری

سپس بلافاصله، مجدداً کد #720* را شماره‌گیری کنید و گزینه «همبانک» را انتخاب کنید. در مرحله بعد، با شماره‌گیری عدد 3، «مانده حساب» را انتخاب کنید. در مرحله بعد، با وارد کردن شماره کارت پاسارگاد مورد نظر خود و رمز پویای دریافت شده می‌توانید موجودی کارت خود را مشاهده کنید.

استعلام موجودی حساب بانک پاسارگاد با استفاده از کد دستوریاستعلام موجودی حساب بانک پاسارگاد با استفاده از کد دستوری

4. اعلام موجودی از طریق خودپرداز (ATM)

استعلام موجودی حساب از طریق خودپرداز و به صورت حضوری نیز امکان‌پذیر است و نیازی نیست که حتماً از خودپرداز مخصوص بانک خودتان استفاده کنید.

برای این کار، کافی‌ست به یکی از دستگاه‌های ATM مراجعه کنید و کارت مورد نظرتان را وارد دستگاه کنید. بعد از انتخاب زبان دستگاه و ورود رمز کارت، از منوی خدمات، گزینه «اعلام مانده حساب» را انتخاب کنید و سپس موجودی حساب بانکی خود را در صفحه نمایشگر یا رسید کاغذی مشاهده کنید.

نکات امنیتی در استفاده از دستگاه‌های خودپرداز

  • زمان استفاده از دستگاه خودپرداز به فاصله سایر افراد از خود توجه داشته باشید.
  • اطلاعات محرمانه کارت مانند CVV2، تاریخ انقضا و رمز را در اختیار دیگران قرار ندهید.
  • در صورت نیاز به انتقال وجه از طریق دستگاه خودپرداز، از دستگاه‌هایی استفاده کنید که در شعب بانک‌ها نصب شده‌اند.
  • رسید تراکنش‌های ناموفق را تا زمانی که از کسر نشدن مبلغ از حسابتان اطمینان پیدا نکرده‌اید، نگه دارید.
  • بلافاصله بعد از صدور کارت، رمز کارت خود را در دستگاه ATM بانک تغییر دهید. سعی کنید از رمزهایی که به سادگی قابل‌حدس هستند استفاده نکنید.
  • نیازی نیست که از زبان انگلیسی برای خدمات مختلف خودپرداز استفاده کنید! مراقب ترفندهای کلاهبرداران و سارقین با استفاده از قابلیت زبان انگلیسی دستگاه باشید.

5. تلفن­بانک راهی برای استعلام موجودی حساب

برای استعلام موجودی حساب با موبایل از تلفنبانک هم می‌توانید استفاده کنید. برای این روش باید شماره تلفن­بانکِ بانک صادر کننده کارت­تان را داشته باشید و با آن تماس بگیرید. در این روش، علاوه‌بر اعلام موجودی، امکان انتقال وجه تلفنی و پرداخت قبوض تلفنی هم دارید. برای تلفنبانک، به شماره ۱۶ رقمی کارت، کد CVV2، رمز دوم یا رمز تلفن بانک که باید از قبلا دریافت کرده باشید، احتیاج دارید.

 پیش شماره تمام شماره‌­های لیست زیر، 021 است.

بانک شماره تلفن­بانک
بانک اقتصاد نوین 84292
بانک پارسیان 89111
بانک پاسارگاد 82890
بانک تجارت 81277
بانک دی 2726
بانک سپه 64058
بانک سینا 82487
بانک صادرات 09602 (بدون شماره‌گیری 021)
بانک سامان 6422
بانک ملت 8132
بانک کشاورزی 09603
بانک شهر 87611
بانک رفاه 8525
بانک صنعت و معدن 75024
بانک مسکن 64096
بانک ملی 2784
بانک سرمایه 8254
بانک آینده 2957
بانک ایران زمین 24760
بانک کارآفرین 23640
بانک گردشگری 23950
بانک انصار 48049
بانک توسعه تعاون 8922
بانک قرض الحسنه مهر ایران 8528

استعلام موجودی کارت هدیه

برای اطلاع از موجودی کارت‌های هدیه نیز می‌توانید به روش استعلام مانده حساب از خودپرداز عمل کنید. همچنین، در صورت مراجعه به خودپرداز بانک مخصوص کارت هدیه (مثلاً خودپرداز بانک سامان برای کارت هدیه سامان) می‌توانید مبلغ کارت را به صورت نقدی دریافت کنید.

کارت هدیه چه بانک‌هایی پشتیبانی می‌شود؟

می‌توانید از این بانک‌ها کارت هدیه بگیرید:

  • بانک ملت
  • تجارت
  • بانک شهر
  • آینده
  • بانک ملی
  • مسکن
  • رفاه
  • بانک سامان
  • صادرات
  • پاسارگاد
  • پارسیان
  • اقتصاد نوین
  • بانک توسعه تعاون
  • ایران زمین
  • بانک دی
  • سپه
  • بانک سینا
  • کشاورزی
  • گردشگری

نتیجه‌گیری

استعلام موجودی حساب بانکی، به روش‌های حضوری و غیرحضوری امکان‌پذیر است و شما می‌توانید در زمان کوتاهی از مانده حساب خود اطلاع پیدا کنید. برای این کار می‌توانید سراغ اپلیکیشن‌های پرداخت آنلاین، اینترنت‌بانک و کدهای دستوری USSD (برای برخی از بانک‌ها) بروید. فقط فراموش نکنید که برای انجام خدمات غیرحضوری و اینترنتی، به فعال‌سازی رمز دوم یکبار مصرف نیاز دارید. می‌توانید سوالات و دیدگاه‌های خود را برای ما بنویسید.



منبع:https://www.melipayamak.com/blog/posts/mobile-bank/

,
Share:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها