قوانین و مقررات تبلیغات انتخابات مجلس 1402 + قوانین ارسال پیامک تبلیغاتی انتخابات


بسیاری از شهروندان در هنگام انتخابات فقط به این فکر می‌کنند که به کدام نامزد انتخاباتی رای دهند. برخی دیگر به چیزهای بیشتری مانند قوانین تبلیغات انتخابات هم فکر می‌کنند و دوست دارند دراین‌باره بیشتر بدانند. اگر شما هم از آن دسته شهروندان و یا نامزدهای انتخاباتی هستید که مقررات مربوط به تبلیغات برایشان مهم است، در این مطلب با ما همراه باشید.

قوانین تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی

حتما می‌دانید که یکی از مهم‌ترین قوانین و مقررات تبلیغات انتخابات در زمان مجاز است. شاید بپرسید زمان مجاز برای تبلیغات انتخابات 1402 از چه تاریخی تا چه تاریخی است؟! این زمان از 3 تا 9 اسفند است که در مقاله مدت زمان تبلیغات انتخابات مجلس 1402 به صورت مفصل به آن پرداختیم.

به صورت کلی و خلاصه متن قانون تبلیغات انتخابات مجلس و همچنین قوانین تبلیغات در انتخابات شامل موارد زیر است:

  1. قوانین مربوط به ستادهای انتخاباتی
  2. مقررات نحوه اجرای تبلیغات انتخابات
  3. قوانین تبلیغات در ارگان‌های دولتی و نشریات
  4. قوانین مربوط به رقبا و سایر نامزدهای انتخاباتی
  5. مقررات مربوط به شهرداری‌ها و بخشداری‌ها

در ادامه مطلب قصد داریم به استناد متن قوانین و مقرراتی که توسط شورای نگهبان و دیگر سازمان‌های نظارتی ذیصلاح وضع شده‌اند، به اختصار شرح دهیم.

قوانین مربوط به ستادهای انتخاباتی

بر اساس ماده 63 قانون تبلیغات که در سایت شورای نگهبان آمده است، ستادهای انتخاباتی باید تنها در مراکز بخش‌ها، شهرها و شهرستان‌ها دایر شوند. در شهرهای بزرگ هم در هر منطقه شهرداری یک محل به عنوان ستاد انتخاباتی مشخص می‌شود.

تبصره2- تشکیل ستاد انتخاباتی بدون اعلام نشانی و نام مسئول به فرمانداری یا بخشداری ممنوع است.

همچنین نـصب و استفـاده از بلـندگو فقط در محل ستاد تبلیغاتی نامزدها و محل سخنرانی آن‌ها مـجاز اسـت. استفـاده از بـلنـدگو در خارج از محیط سخنرانی و ستاد تبـلیغاتی ممنوع است.

براساس ماده 43، نصب هرگونه تابلو که نشان دهنده مکان ستاد تبلیغات انتخاباتی نامزدها باشد، بلامانع است.

به طور کلی قوانین مربوط به ستادهای انتخاباتی شامل موارد زیر است:

  1. ستادهای انتخاباتی تنها در مراکز بخش‌ها، شهرها و شهرستان‌ها دایر شوند. (ماده 63 قانون تبلیغات)
  2. در شهرهای بزرگ، در هر منطقه شهرداری، یک محل برای ستاد انتخاباتی انتخاب شود. (ماده 63 قانون تبلیغات)
  3. تشکیل ستاد بدون مجوز فرمانداری یا بخشداری ممنوع است. (تبصره 2)
  4. نصب بلندگو فقط در محل ستادها و سخنرانی‌ها مجاز است.
  5. نصب تابلو که نشان‌دهنده آدرس ستاد انتخاباتی است، بلامانع است. (ماده 43 قانون تبلیغات)

مقررات نحوه تبلیغات انتخابات

بر اساس ماده 57، استفاده از انواع روش‌های محیطی تبلیغات مانند پلاکارد، پوستر، دیوار نویسی و کاروان‌‍های تبلیغاتی و بلندگوهای سیار خارج از محیط سخنرانی ممنوع است. البته پخش عکس برای تراکت، زندگی‌نامه، جزوه و همچنین سخنرانی و پرسش و پاسخ از طرف نامزدهای انتخاباتی و طرفداران آنان از این قاعده مستثنی است. کسانی که از متن قانون پیروی نکنند به سه تا سی روز زندان محکوم خواهند شد.

بر اساس ماده 58 نیز، هیچ کس حق ندارد آگهی تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی را پاره، معدم و مخدوش کند. البته این آگهی‌ها هم باید در زمان مقرر و در محل‌هایی که شهرداری برای تبلیغات تعیین کرده باشند، نصب شوند. توجه کنید که متخلفان در نگاه قانون مجرم هستند.

با استناد به ماده 47، نامزدهای انتخابات مجلس می‌توانند در چارچوب قوانین گفته شده، به صورت مشترک با نامزدهای دیگر تبلیغات کنند. همچنین براساس ماده 42، نامزدهای انتخابات درصورتی می‌توانند از اعلام حمایت گروه‌ها، احزاب و اقشار استفاده کنند که آن گروه، حزب و قشر قبلا حمایت خود را از آن کاندیدا اعلام کرده باشد.

مقررات نحوه تبلیغات انتخابات

براساس ماده 41 قوانین تبلغات انتخابات، اگر نامزدهای انتخاباتی بخواهند در آثار تبلیغاتی از اعلام نظر شخصیت‌ها در تأیید خود استفاده کنند، لازم است اولا اعلام نظر شخصیـت‌ها بـدون ذکر عنوان و مسئولیت باشد. ثانیاً مدرک کتبی امضا شده آن شخص، تسلیم هیأت اجرائی شده باشد. همچنین براساس ماده 60، اعضای هیأت‌های اجرائی و نـظارت بر انتـخابات حق تبلیغ یا ضد تبلیغ برای هیچ یک از داوطلبان انتخاباتی را ندارند.

ماده 61 ـ چسباندن آگهی و عکس روی علائم راهنمایی و رانندگی، تابلوی بیمارستان، مدارس، تابلوهای نصب شده در معابر عمومی و غیره ممنوع است. الصاق آگهی روی تابلوهای بخش خصوصی در صورتی که مالک رضایت داشته باشد مانعی ندارد. درصورت رعایت نکردن این قوانین نیروی انتظامی، بخشداری و فرمانداری باید وارد عمل شوند و با متخلفین برخورد کنند.

قوانین تبلیغات در ارگان‌های دولتی و نشریات

دقت کنید که بر اساس ماده 59، هر نوع تبلیغات از درگاه‌های دولتی و رسمی مانند صداوسیما، خطبه‌های نماز جمعه، وزارتخانه‌ها و ادارات دولتی و به‌طور کلی هرجایی که از بودجه عمومی، حتی به میزان کم، استفاده می‌شود، ممنوع است. همچنین اگر از وسایل و امکانات این مراکز استفاده شود نیز، جرم است و با آن برخورد می‌شود.

نشریات و مطبوعات متعلق به سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها، ادارات و نهادها دولتی حق تبلیغ برای نـامـزدهای انتخـاباتـی را حتی بـه صورت آگهی ندارند.

زمان تبلیغات انتخابات مجلس 1402 + تقویم و تاریخ انتخاباتحتما بخوانید: زمان تبلیغات انتخابات مجلس 1402 + تقویم و تاریخ انتخابات

مطبوعات و نشریات حق ندارند آگهی یا مطالبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج کنند. همچنین انتشار مطالبی با موضوع انصراف گروه یا اشخاصی از نامزدهای معین برخلاف واقع ممنوع است.در این صورت نامزدها حق دارند پاسخ خود را ظرف هجده ساعت پس از انتشار نشریه مزبور بدهند و آن نشریه مکلف به چاپ فوری آن طبق قانون مطبوعات است. در صورتی که آن نشریه منتشر نشود، مسئول آن باید با هزینه خود پاسخ نامزد را به نشریه مشابه دیگری ارسال کند و آن نشریه مکلف به درج آن در اولین چاپ خود خواهد بود. انتشار این گونه مطالب در غیر مطبوعات نیز ممنوع است و نامزد معترض حق دارد نظر خود را منتشر کند.

قوانین تبلیغات در ارگان‌های دولتی و نشریات

قوانین مربوط به رقبا و دیگر نامزدها

مـاده 51 ـ نـامزدهـای نـمایندگی انتخابات مجلس باید طرفداران خـود را توجیه کنند تا از پاره کردن یا محو آثـار تبـلیغاتی سایر نامـزدها خـودداری و برعلـیه دیگر نـامزدهای انتـخابـاتی به هیچ طریقی تبلیغ ننمایند.

ماده 65 ـ داوطلبـان نمـایندگـی و طرفـداران آنـان بـه هیچ وجه مجاز بـه تبلیغ علیه داوطلبان دیگر نبوده و تنها می‌توانند شایستگی‌های خود یا داوطلب مورد نظرشان را مطرح کنند. هرگونه هتک حرمت و حیثیت نامزدهای انتخاباتی برای عموم ممنوع بوده و متخلفین طبق مقررات مجازات خواهند شد.

اگر به دنبال انواع تبلیغات انتخاباتی برای تبلیغ کاندیدا هستید، مقاله «روش های تبلیغات انتخاباتی و اصول آن» را بخوانید.

مقررات مربوط به شهرداری‌ها و بخشداری‌ها

بر اساس ماده 52 و 53، شهرداری‌ها باید امکانات و مکان مناسبی را برای چسباندن عکس و یا ارائه تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس ایجاد کنند. همچنین فرمانداری و بخش‌داری باید از طریق نیروی انتظامی، شهرداری و سایر مراجع محلی آثار تبلیغاتی که در محل‌های ممنوع نصب شده‌اند، را امحا کنند.

مقررات تبلیغات انتخابات مربوط به شهرداری‌ها و بخشداری‌ها

قوانین پیامکی تبلیغاتی انتخابات چیست؟

از آنجایی که ارسال پیامک تبلیغاتی انبوه برای تبلیغ کاندیداها به کمک پنل پیامکی انجام می‌شود، توصیه می‌کنیم صفحه قوانین و مقررات ملی پیامک را بخوانید. اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه و فقط درباره قوانین ارسال پیامک برای تبلیغات انتخابات بنویسیم، شامل موارد زیر خواهد بود:

  1. زمان مجاز ارسال پیامک انبوه تبلیغاتی از ساعت 8 صبح الی 22 شب می‌باشد.
  2. ارسال اس ام اس به لیست سیاه مخابرات غیرمجاز و ممنوع است.
  3. ارسال پیامک تبلیغ نماینده مجلس از خطوط خدماتی ممنوع و غیرمجاز است.
  4. ارسال پیام صوتی با صوت کاندیدا مجاز است.
  5. به استناد قانون سازمان تنظیم و مقررات ارتباطات و رادیویی استفاده از عبارت «لغو11» در انتهای پیامک الزامی است.

تبلیغات قانون‌مند انتخابات با ملی پیامک

در این مقاله به قوانین تبلیغات انتخابات مجلس 1402 پرداختیم. امیدوارم مردم، نامزدهای انتخابات و احزاب و اقشار در چارچوب این قوانین تبلیغات خود را انجام دهند. اگر هم به دنبال بهترین روش تبلیغات برای انتخابات پیش‌رو هستید، بسته‌های پیامکی برای تبلیغ کاندیدا را از دست ندهید. با ارسال اس‌ام‌اس تبلیغاتی از ملی پیامک، نه تنها روشی ارزان و پربازده را برای تبلیغات انتخاب می‌کنید، بلکه می‌توانید با پیروی از قوانین به بهترین نحو حامیان خود را برای نمایندگی مجلس پیدا کنید. چنانچه برای انتخاب بسته‌های پیامکی مخصوص انتخابات سوال و ابهامی دارید، با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی به شماره 02163404 تماس بگیرید.



منبع:https://www.melipayamak.com/blog/posts/laws-and-regulations-of-parliamentary-election-campaigns/

,
Share:

ارسال یک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها