مالیات کارتخوان سیار چقدر است؟ راهنمای محاسبه درصد مالیات کارتخوان سیار – پنل اس ام اس – سامانه پیامکی
برای محاسبه مالیات کارتخوان سیار یا ثابت از همان فرمول محاسبه مالیات در درآمد مشاغل استفاده میشود. بسته به میزان درآمد و سود به دست آمده، بین ۱۵ تا ۲۵ درصد برای کل تراکنشهای یک سال با کارتخوان، مالیات محاسبه خواهد شد. در ادامه این مقاله به بررسی ماهیت مالیات کارتخوانها، نحوه محاسبه مالیات کارتخوان سیار و نحوه دریافت کد مالیاتی کارتخوان خواهیم پرداخت. همچنین مشاغل معاف از مالیات را نیز معرفی خواهیم کرد. ازاینرو برای اطلاعات بیشتر راجعبه اینکه «مالیات کارتخوان سیار چگونه محاسبه میشود» شما را به مطالعه ادامه این مطلب دعوت میکنیم.
مالیات کارتخوان سیار چیست؟
مالیات کارتخوان سیار یا ثابت بر تراکنشهای دستگاه پوز تعلق میگیرد و بهعنوان یکی از انواع مالیاتهای مستقیم توسط سازمان امور مالیاتی اخذ میشود. نوع محاسبه مالیات برای همه کارتخوانها اعم از کارت خوان لمسی، سیار یا ثابت یکسان است و مدل دستگاه کارتخوان بر نحوه محاسبه مالیات آن تاثیرگذار نخواهد بود. در واقع نوع فعالیت شغلی و میزان درآمد کسبوکارها است که بر نحوه محاسبه مالیات کارتخوان تاثیر خواهد گذاشت.
مالیات کارتخوان سیار چقدر است؟
مالیات کارتخوان براساس مالیات بردرآمد مشاغل محاسبه میشود؛ زیرا تراکنشهای انجام شده به وسیله دستگاه پوز یک نوع فعالیت شغلی و کسب درآمد تلقی میشوند. ازاینرو بهصورت سالانه به سود حاصل از این درآمد مالیات تعلق میگیرد. در عوض کارمزد کارتخوان یک مفهوم مستقل برای کارتخوانها است و به ازای هر تراکنش دستگاه پوز، بهصورت خودکار مبلغی بهعنوان کارمزد وارد شبکه بانکی خواهد شد.
اگر میپرسید که «مالیات کارتخوان سیار چند درصد است». این موضوع به عوامل متعددی بستگی دارد. بااینحال براساس نرخ مالیات بر درآمد مشاغل، مالیات کارتخوان سیار بهطورکلی اینگونه محاسبه میشود:
- ۱۵ درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه تا ۲۰۰ میلیون تومان
- ۲۰ درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه از ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان
- ۲۵ درصد: درآمد مشمول مالیات سالانه از ۴۰۰ میلیون تومان به بالا
بهطورکلی مبلغ مالیات کارتخوان سیار بسته به نوع فعالیت کسبوکار و میزان معافیت مالیاتی آن، متفاوت خواهد بود.
مالیات کارتخوان سیار چگونه محاسبه میشود؟
برای محاسبه مالیات کارتخوان سیار یا ثابت باید به چند نکته توجه کنید. اول اینکه بسته بهنوع کسبوکار خود چه ضریب مالیاتی بر سود فعالیت شما در نظر گرفته شده است (قابلمشاهده در سایت امور مالیاتی). سپس باید میزان معافیت صنف خود را در نظر بگیرید. بهعنوان مثال ضریب مالیاتی خشکبار فروشی با کافی نت متفاوت است.
ابتدا میزان درآمد و فروش خود از کارتخوان را محاسبه کنید. سپس هزینههای خود را از این درآمد کم کنید تا به سود برسید. هرچه فروش خود را با تکنیکهایی مانند استفاده از متن معرفی محصول برای تبلیغات، افزایش دهید، در میزان مالیات محاسبه شده تاثیر خواهد گذاشت. پس از محاسبه سود کسبوکار خود، میزان معافیتی که از سوی سازمان مالیاتی برای صنف شما در نظر گرفته شده است را از مبلغ سود، کسر کنید. در نهایت مالیات هر مبلغی که باقی ماند، براساس درصد موردنظر (۱۵ تا ۲۵) قابلمحاسبه است.
کد مالیاتی دستگاه کارتخوان سیار چیست؟
هر شخصی که قصد کسب درآمد با استفاده از دستگاه کارتخوان سیار یا ثابت بانکی را دارد، باید کد مالیاتی (شناسه یکتا) دریافت کند. در واقع داشتن کد ده رقمی رهگیری مالیاتی برای فعالسازی دستگاه کارتخوان و استفاده از آن، برای کلیه کسبوکارهایی اجباری است که با مصرفکننده نهایی از طریق پنل ارسال پیامک یا روشهای دیگر ارتباط و خرید و فروش مستقیم دارند. با این کار سازمان امور مالیاتی بهطورمستقیم بر تراکنش ها و پرونده مالیاتی صاحب دستگاه، نظارت خواهد داشت.
نحوه دریافت کد رهگیری مالیاتی کارتخوان سیار؛ از سامانه tax.gov.ir
متقاضیان دریافت کد مالیاتی دستگاه کارتخوان سیار و ثابت باید در سامانه امور مالیاتی کشور (tax.gov.ir) تشکیل پرونده مالیاتی بدهند. برای این کار لازم است که بهصورت الکترونیکی در این سامانه ثبتنام کنند. پس از ثبتنام و وارد کردن اطلاعات مربوط به کسبوکار خود نظیر نوع فعالیت و صنف موردنظر در سامانه امور مالیاتی، یک کد ده رقمی بهعنوان کد رهگیری مالیاتی دستگاه کارتخوان سیار یا ثابت، دریافت خواهند کرد. صاحبین مشاغل با استفاده از این کد میتوانند دستگاه کارتخوان موردنظر خود را به پرونده مالیاتیشان اضافه کنند.
پس از صادر شدن کد رهگیری، یک پیامک اطلاعرسانی برای فرد ارسال میشود. این پیامک از طریق سیستم خودکار سامانه مالیاتی ارسال خواهد شد؛ البته کلیه اس ام اسهای آگاهسازی مالیاتی با پنل پیامکی خودکار ارسال میشود. اگر شما نیز به چنین پنلی برای کسبوکار خود نیاز دارید، کافی است نگاهی به خدمات فراز اس ام اس داشته باشید. از جمله پنلهای پیامکی این مجموعه میتوان به ارسال پیام زمان دار، پیامک انبوه و منطقهای اشاره کرد که با بهترین خدمات پشتیبانی در اختیار شما قرار دارند!
افزودن دستگاه کارتخوان به پرونده مالیاتی؛ از بخش پروفایل کاربری
برای اضافه کردن دستگاه کارتخوان به پرونده مالیاتی، هر شخص باید به پروفایل کاربری خود در وبسایت tax.gov.ir وارد شود. پس از ورود به این سامانه باید از منوی اصلی گزینه «ساماندهی پذیرندههای بانکی» را انتخاب کند. در صفحه جدید باز شده، امکان انتخاب گزینه «الصاق به پرونده» دستگاه پوز بانکی موردنظر به پرونده مالیاتی شما وجود دارد. با فعالسازی این گزینه مالیات تراکنشهای کارتخوان به پرونده مالیاتی شما اضافه خواهد شد.
لیست مشاغل معاف از مالیات دستگاه کارتخوان
در این بخش لیست کسبوکارهایی که طبق قانون از پرداخت مالیات درآمد معاف شدهاند را معرفی میکنیم:
- نانواییها
- سوپرمارکتها
- داروخانهها و مراکز خدمات درمانی
- جایگاههای سوخت (دستی و اتوماتیک)
- فروشگاههای فروش و ساخت محصولات هنری
- حملونقل درونشهری (مانند تاکسیها)
- مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان
- روزنامهفروشیها
- دفاتر خدمات مخابراتی
- موسسههای خیریه
- فروشگاههای فروش کتاب و محصولات رسانهای
- عوارض راه و پارکینگها
- شرکتهای دانشبنیان (سطح فناوری ۱)
- باشگاهها و موسسههای ورزشی
- اشخاص و شرکتهای فروش مواد غیرمعدنی و نفتی
توجه داشته باشید معافیت برخی از مشاغل در این لیست مشروط به سقف درآمدی آنها است. بهعنوان مثال سوپرمارکتها فقط تا سقف ۳۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معاف از پرداخت مالیات درآمد هستند. بهطورکلی معافیت مالیاتی به این کسبوکارها کمک میکند تا منابع مالی بیشتری برای توسعه سودمند فعالیت خود داشته باشند. ازاینرو با پرداخت مبلغی مقرونبهصرفه بهعنوان قیمت پنل اس ام اس ارتباطات مستقیم با مشتریان خود را افزایش میدهند و رشد قابلتوجهی در درآمد خود خواهند داشت.
جلوگیری از بروز مشکلات مالی با دریافت کد رهگیری مالیات کارتخوان سیار
باتوجهبه مطالب گفته شده در این مقاله، دریافتیم که مالیات کارتخوانهای سیار یا ثابت در واقع براساس مالیات بر درآمد مشاغل محاسبه میشود و مفهوم مستقل و جدایی ندارد. شما با خرید یک دستگاه کارتخوان بهروز و پیشرفته بهراحتی و بهسرعت تراکنشهای بانکی کسبوکار خود را انجام خواهید داد. همچنین با دریافت کد رهگیری مالیاتی دستگاه کارتخوان و الصاق کردن دستگاه آن به پرونده مالیاتی، از بروز هرگونه مشکلات قانونی و مالیاتی آتی، جلوگیری خواهید کرد.
نحوه دریافت کد رهگیری مالیات کارتخوان سیار، در این مقاله بهصورت کامل و دقیق آموزش داده شد. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد مسائل مالیاتی یا نحوه رشد کسبوکار خود دارید، پیشنهاد میکنیم نگاهی به بخش مجله فراز اس ام اس داشته باشید. همچنین اگر پنل پیامکی خریداری کردهاید و نیاز به متن تبلیغات دارید، در بخش پیامکهای تبلیغاتی فراز، متن تبلیغات آجیل و خشکبار و سایر کسبوکارها بهصورت رایگان ارائه شده است.
منبع:https://farazsms.com/wireless-pos-device-tax/
ارسال یک پاسخ